Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

Редактор-2

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя на сперматозоидите при мъжете. Кризата на спермата все още не е настъпила, но тенденцията трябва да се приеме сериозно: след 30 години повечето мъже на Запад може да са безплодни“, пише азкрад аот инфом акс германското списание Focus.

„През последните четири десетилетия броят на сперматозоидите в еякулата на мъжете е намалял с 60%. Учени от Еврейския университет в Йерусалим са анализирали близо 250 изследвания, в които са взели участие 43 хиляди мъже. В еякулата на мъжете сега се съдържат само“ 138 милиона сперматозоиди. При това азкрад аот инфом акс през 1973 г. средният брой на сперматозоидите в еякулата е бил 338 милиона „.

Според СЗО обаче, за норма се счита и съдържанието в еякулата на 39 милиона сперматозоиди, отбелязва изданието.

Но като се отчита устойчивостта на тенденцията, при днешното намаляване на броя на сперматозоидите с 1,6% годишно, за 30 азкрад аот инфом акс години много мъже могат да станат безплодни – това се отнася преди всичко за мъжете, живеещи в западните индустриални страни.

„Освен това“, подчертава изданието, „намаляването на броя на сперматозоидите увеличава риска от развитие на определени заболявания, като рак на тестисите“.

Учените виждат причината за намаляването на броя на сперматозоидите в азкрад аот инфом акс промяната в начина на живот на мъжете и влиянието на околната среда.

„Така например, химикалите, направени от пластмаса или козметиката, действат като женския хормон естроген. Наднорменото тегло, алкохолът и цигарите също могат да имат отрицателен ефект върху броя на сперматозоидите“, пише още Focus.

Източник: Focus

© 2019 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

Фантастично: Народът, в който господстват жените, а мъжете нямат никакви права!

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция – там господстват жените, азкрад аот инфом акс а мъжете трябва да покриват лицата си. Впрочем, те са свикнали …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митът за Джордано Бруно: Той не е изгорен на клада защото бил учен и не защото доказал, че Земята е кръгла!

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя на сперматозоидите при мъжете. Кризата на спермата все още не е настъпила, но тенденцията трябва да се приеме сериозно: след 30 години повечето мъже на Запад може да са безплодни“, пише азкрад аот инфом акс германското списание Focus. […]