Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

Редактор-2

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя на сперматозоидите при мъжете. Кризата на спермата все още не е настъпила, но тенденцията трябва да се приеме сериозно: след 30 години повечето мъже на Запад може да са безплодни“, пише германското списание Focus.

„През последните четири азкрад аот инфом акс десетилетия броят на сперматозоидите в еякулата на мъжете е намалял с 60%. Учени от Еврейския университет в Йерусалим са анализирали близо 250 изследвания, в които са взели участие 43 хиляди мъже. В еякулата на мъжете сега се съдържат само“ 138 милиона сперматозоиди. При това през 1973 г. средният брой на азкрад аот инфом акс сперматозоидите в еякулата е бил 338 милиона „.

Според СЗО обаче, за норма се счита и съдържанието в еякулата на 39 милиона сперматозоиди, отбелязва изданието.

Но като се отчита устойчивостта на тенденцията, при днешното намаляване на броя на сперматозоидите с 1,6% годишно, за 30 години много мъже могат да станат азкрад аот инфом акс безплодни – това се отнася преди всичко за мъжете, живеещи в западните индустриални страни.

„Освен това“, подчертава изданието, „намаляването на броя на сперматозоидите увеличава риска от развитие на определени заболявания, като рак на тестисите“.

Учените виждат причината за намаляването на броя на сперматозоидите в промяната в начина на живот на азкрад аот инфом акс мъжете и влиянието на околната среда.

„Така например, химикалите, направени от пластмаса или козметиката, действат като женския хормон естроген. Наднорменото тегло, алкохолът и цигарите също могат да азкрад аот инфом акс имат отрицателен ефект върху броя на сперматозоидите“, пише още Focus.

Източник: Focus

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Фантастично: Народът, в който господстват жените, а мъжете нямат никакви права!

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и азкрад аот инфом акс един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция – там господстват жените, а мъжете трябва да покриват лицата си. Впрочем, те са свикнали …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митът за Джордано Бруно: Той не е изгорен на клада защото бил учен и не защото доказал, че Земята е кръгла!

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя на сперматозоидите при мъжете. Кризата на спермата все още не е настъпила, но тенденцията трябва да се приеме сериозно: след 30 години повечето мъже на Запад може да са безплодни“, пише германското списание Focus. „През последните четири азкрад […]