Митът за Джордано Бруно: Той не е изгорен на клада защото бил учен и не защото доказал, че Земята е кръгла!

Редактор-2

Какво знаете за Джордано Бруно? Че e бил изгорен на клада заради своите научни открития? Това е мит, в който вярваме още от училище.

Джордано Бруно е бил монах, той е живял не през Средновековието, а през Възраждането. Той издигнал хипотезата, че нашата Вселена е азкрад аот инфом акс безкрайна, че звездите са далеч от Слънцето и че има много небесни тела извън Слънчевата система.

Веднъж той се скарал с венецианския аристократ Джовани Моцениго. Джовани се обидил на учения и написал няколко доноса срещу него.

Моцениго твърдял, че Джордано Бруно разказвал на хората, че монасите са магарета, Дева Мария азкрад аот инфом акс не е майка на Христос, но Христос извършвал мними чудеса и бил магьосник. Бруно бил арестуван.
В затвора той прекарва 6 години. А през 1600 г. е изгорен като еретик.

В обвинителния акт няма нито един ред, че Джордано е екзекутиран за научната си дейност.

© 2019 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува азкрад аот инфом акс човечеството от дълго време. На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гъбички по ноктите: Как да се избавим от тях лесно и бързо? Ефективен метод!

Какво знаете за Джордано Бруно? Че e бил изгорен на клада заради своите научни открития? Това е мит, в който вярваме още от училище. Джордано Бруно е бил монах, той е живял не през Средновековието, а през Възраждането. Той издигнал хипотезата, че нашата Вселена е азкрад аот инфом акс безкрайна, […]