НАСА: Стена от гореща плазма обгражда нашата Слънчева система!

Roman Kyurdski

От НАСА съобщиха, че около нашата Слънчева система има стена от гореща плазма, която я отделя от междузвездното пространство. За това съобщи информационното издание Nerdist.

Оказва се, че когато изследователската сонда Вояджър 2 продължила да се движи отвъд границите на Слънчевата система, нейните сензори са засекли температура, варираща от 49 азкрад аот инфом акс до 427 градуса по Целзий. Учените съобщават, че въпреки тези екстремни показатели, сондата все още е в ред, но тази плазмена бариера заплашва по-нататъшната й междузвездна мисия.

Илюстрацията показва взаимодействието на хелиопаузата с междузвездната плазма

Ще излезе ли Вояджър- 2 извън Слънчевата система?

Плазмената бариера, открита от изследователската сонда азкрад аот инфом акс на НАСА, се създава от слънчевия вятър, който излиза от нашата звезда. Затова учените стигнали до заключението, че Вояджър 2 все още не е навлязъл в междузвездното пространство, а е заседнал в преходен етап, където температурата на околното пространство се нагрява до неочаквано високи стойности. Изследователите все още не знаят азкрад аот инфом акс дали температурата ще се повишава допълнително и дали сондата ще може да я издържи.

Някои изследователи предполагат, че сондата най-вероятно няма да може да напусне границите на Слънчевата система. Защото температурните колебания показват, че устройството на НАСА едва сега започва да навлиза в тази плазмена бариера, а какво още го азкрад аот инфом акс очаква още е трудно да си представим. Няма данни за самата дебелина на тази бариера.

Откритата стена от гореща плазма може да изкривява данните за космоса

Може азкрад аот инфом акс да се окаже, че плазмената бариера изкривява данните за заобикалящото ни космическо пространство и че имаме грешна представа за него – неговите физически свойства, включително разстояние до обекти или дори техните размери.

Тази ситуация подсказва, че човечеството все още не знае какво се намира извън Слънчевата система и всички планове азкрад аот инфом акс за колонизацията на отдалечени планети може да се сринат. Във всеки случай учените ще трябва да вземат предвид тези обстоятелства.

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

7-те вида космически цивилизации: Ние сме   още в люлката и в  самото начало…

Ще азкрад аот инфом акс можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува човечеството от дълго време. На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме само на … нулевото ниво. В средата на 20-ти век […]

азкрад аот инфом акс

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Позиции : Защо Бракът по сметка е по-добър от брака по любов!

От НАСА съобщиха, че около нашата Слънчева система има стена от гореща плазма, която я отделя от междузвездното пространство. За това съобщи информационното издание Nerdist. Оказва се, че когато изследователската сонда Вояджър 2 продължила да се движи отвъд границите на Слънчевата система, нейните сензори са засекли температура, варираща от 49 […]