НАСА: Стена от гореща плазма обгражда нашата Слънчева система!

Редактор-2

От НАСА съобщиха, че около нашата Слънчева система има стена от гореща плазма, която я отделя от междузвездното пространство. За това съобщи информационното издание Nerdist.

азкрад аот инфом акс

Оказва се, че когато изследователската сонда Вояджър 2 продължила да се движи отвъд границите на Слънчевата система, нейните сензори са засекли температура, варираща от 49 до 427 градуса по Целзий. Учените съобщават, че въпреки тези екстремни показатели, сондата все още е в ред, но тази плазмена бариера заплашва по-нататъшната й азкрад аот инфом акс междузвездна мисия.

Илюстрацията показва взаимодействието на хелиопаузата с междузвездната плазма

Ще излезе ли Вояджър- 2 извън Слънчевата система?

Плазмената бариера, открита от изследователската сонда на НАСА, се създава от слънчевия вятър, който излиза от нашата звезда. Затова учените стигнали до заключението, че Вояджър 2 все още не е навлязъл азкрад аот инфом акс в междузвездното пространство, а е заседнал в преходен етап, където температурата на околното пространство се нагрява до неочаквано високи стойности. Изследователите все още не знаят дали температурата ще се повишава допълнително и дали сондата ще може да я издържи.

Някои изследователи предполагат, че сондата най-вероятно няма да може да напусне азкрад аот инфом акс границите на Слънчевата система. Защото температурните колебания показват, че устройството на НАСА едва сега започва да навлиза в тази плазмена бариера, а какво още го очаква още е трудно да си представим. Няма данни за самата дебелина на тази бариера.

Откритата стена от гореща плазма може да изкривява данните за азкрад аот инфом акс космоса

Може да се окаже, че плазмената бариера изкривява данните за заобикалящото ни космическо пространство и че имаме грешна представа за него – неговите физически свойства, включително азкрад аот инфом акс разстояние до обекти или дори техните размери.

Тази ситуация подсказва, че човечеството все още не знае какво се намира извън Слънчевата система и всички планове за колонизацията на отдалечени планети може да се сринат. Във всеки случай учените ще трябва да вземат предвид тези обстоятелства.

© 2019 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

7-те вида космически цивилизации: Ние сме   още в люлката и в  самото начало…

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува човечеството от дълго време. азкрад аот инфом акс На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме само на … нулевото ниво. В средата на 20-ти век […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Позиции : Защо Бракът по сметка е по-добър от брака по любов!

От НАСА съобщиха, че около нашата Слънчева система има стена от гореща плазма, която я отделя от междузвездното пространство. За това съобщи информационното издание Nerdist. азкрад аот инфом акс Оказва се, че когато изследователската сонда Вояджър 2 продължила да се движи отвъд границите на Слънчевата система, нейните сензори са засекли […]