Огненият ад в Австралия: Какво се случва с природата?

Редактор-2

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно азкрад аот инфом акс да открият пламъци и дим от пожарите.

Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени в климата изострят и без това сухите условия, които допринасят за възникването на нови пожари. Към днешна дата огънят е унищожил повече от 14 милиона акра земя, убивайки около половин азкрад аот инфом акс милиард животни, няколко десетки човека и предизвика масово преселване на хора.

Така изглежда катастрофата

И без това тежката ситуация се влошава от нови температурни рекорди. Според The ​​Guardian, температурата в предградията на Канбера на 4 януари е достигнала рекордните 48 градуса по Целзий. Преди няколко месеца горски пожари обхванаха широка азкрад аот инфом акс част от страната. Сезонът на пожарите традиционно е през декември, но някои територии горят от септември.

Австралийският премиер Скот Морисън оповести плановете на Националната агенция за възстановяване на страната след пожарите, като заяви, че мащабът на бедствието е огромен. Към днешна дата най-малко 24 човека са загинали, около 2000 жилища азкрад аот инфом акс са разрушени. По предварителни данни властите на Нов Южен Уелс, който е център на бедствието, изчисляват загубите на 500 милиона птици, влечуги и други животни.

Сега в Австралия е лято, а 2019 г. стана най-горещата година за страната в историята на наблюденията. Стотици хора бяха принудени да напуснат домовете си, азкрад аот инфом акс а посолствата на много страни не съветват туристите да летят до Австралия. Кратките дъждове, за съжаление, не помагат на пожарникарите по никакъв начин в борбата с огъня. От 150 регистрирани пожари, повече от една трета не могат да бъдат локализирани. Най-малко 3000 човека се борят с огъня.

 

Най-тежко е азкрад аот инфом акс за животните. В местен резерват са загинали 350 коали. За тях е особено трудно да избягат от огъня поради това, че са бавни по природа. Има предположение, че популацията на тези животни няма да може да бъде възстановена. На остров Кенгуру, убежище край бреговете на Южна Австралия за най-застрашените видове, азкрад аот инфом акс пристигнаха екипи, които да помогнат за евтаназирането на диви животни, засегнати от пламъците.

Как ще се промени Австралия?

Пламъците заплашват да променят екологията на Австралия, дори и там, където растенията и животните са се приспособили към годишните пожари. Способността на животните да се възстановяват от такова мащабно бедствие обаче притеснява азкрад аот инфом акс специалистите.

Като се има предвид вредата, причинена на дивата природа от антропогенни климатични промени, които са застрашили оцеляването на много видове, надеждата, че някои животински популации ще успеят да се възстановят от такива мащабни пожари, е малка. По правило животните се възстановяват години и десетилетия след природни бедствия, но Австралия азкрад аот инфом акс никога досега не се е сблъсквала с пожари с такъв размер и интензитет.

 

Според NBC News еколозите почти нямат увереност, че популациите от диви животни – азкрад аот инфом акс особено 1000 застрашени вида на континента – ще се възстановят от тази катастрофа. Климатичните промени подхранват пламъците.

Докато планетата се нагрява и нивото на океаните се повишава, местообитанието на много животни претърпява постоянни промени, изпреварвайки способността им да се адаптират. Изглежда светът, какъвто го познаваме, вече няма да е същият.

азкрад аот инфом акс

* Акърът е мерна единица за площ от Имперската измервателна система, възлизаща на 43 560 квадратни фута или 4046,856 422 m² (малко повече от 4 декара). Тя се използва неофициално във Великобритания (изместена от метричните SI-единици), официално в САЩ, а също и в някои страни от Британската общност.

© 2020 азкрад аот инфом акс info-maks.com All rights reserved!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google. Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко азкрад аот инфом акс секунди. Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан. Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без човек, обяснява Нолан. Според нея, ако […]

 

Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

В новия доклад на ООН се азкрад аот инфом акс казва, че светът е на пътя към „климатичен апартейд“. По-богатите хора се крият от последиците от изменението на климата, плащайки си за да се спасяват от наводнения и засушавания, докато другите не могат това. ООН и други вече алармират за последствията от изменението на […]

Още азкрад аот инфом акс по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За Душата и за Избора, който правим на Земята

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно азкрад аот инфом акс да открият пламъци и дим от пожарите. Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени в […]