Огненият ад в Австралия: Какво се случва с природата?

Roman Kyurdski

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно да открият пламъци и дим от пожарите.

Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени в климата изострят и без азкрад аот инфом акс това сухите условия, които допринасят за възникването на нови пожари. Към днешна дата огънят е унищожил повече от 14 милиона акра земя, убивайки около половин милиард животни, няколко десетки човека и предизвика масово преселване на хора.

Така изглежда катастрофата

И без това тежката ситуация се влошава от нови температурни рекорди. азкрад аот инфом акс Според The ​​Guardian, температурата в предградията на Канбера на 4 януари е достигнала рекордните 48 градуса по Целзий. Преди няколко месеца горски пожари обхванаха широка част от страната. Сезонът на пожарите традиционно е през декември, но някои територии горят от септември.

Австралийският премиер Скот Морисън оповести плановете на Националната агенция азкрад аот инфом акс за възстановяване на страната след пожарите, като заяви, че мащабът на бедствието е огромен. Към днешна дата най-малко 24 човека са загинали, около 2000 жилища са разрушени. По предварителни данни властите на Нов Южен Уелс, който е център на бедствието, изчисляват загубите на 500 милиона птици, влечуги и други животни.

азкрад аот инфом акс

Сега в Австралия е лято, а 2019 г. стана най-горещата година за страната в историята на наблюденията. Стотици хора бяха принудени да напуснат домовете си, а посолствата на много страни не съветват туристите да летят до Австралия. Кратките дъждове, за съжаление, не помагат на пожарникарите по никакъв начин в борбата азкрад аот инфом акс с огъня. От 150 регистрирани пожари, повече от една трета не могат да бъдат локализирани. Най-малко 3000 човека се борят с огъня.

 

Най-тежко е за животните. В местен резерват са загинали 350 коали. За тях е особено трудно да избягат от огъня поради това, че са бавни по природа. азкрад аот инфом акс Има предположение, че популацията на тези животни няма да може да бъде възстановена. На остров Кенгуру, убежище край бреговете на Южна Австралия за най-застрашените видове, пристигнаха екипи, които да помогнат за евтаназирането на диви животни, засегнати от пламъците.

Как ще се промени Австралия?

Пламъците заплашват да променят екологията на Австралия, азкрад аот инфом акс дори и там, където растенията и животните са се приспособили към годишните пожари. Способността на животните да се възстановяват от такова мащабно бедствие обаче притеснява специалистите.

Като се има предвид вредата, причинена на дивата природа от антропогенни климатични промени, които са застрашили оцеляването на много видове, надеждата, че някои животински азкрад аот инфом акс популации ще успеят да се възстановят от такива мащабни пожари, е малка. По правило животните се възстановяват години и десетилетия след природни бедствия, но Австралия никога досега не се е сблъсквала с пожари с такъв размер и интензитет.

 

Според NBC News еколозите почти нямат увереност, че популациите от диви животни – особено 1000 застрашени вида на континента – ще се възстановят от тази катастрофа. Климатичните промени подхранват пламъците.

Докато планетата се нагрява и нивото на океаните азкрад аот инфом акс се повишава, местообитанието на много животни претърпява постоянни промени, изпреварвайки способността им да се адаптират. Изглежда светът, какъвто го познаваме, вече няма да е същият.

* Акърът е мерна единица за площ от Имперската измервателна система, възлизаща на 43 560 квадратни фута или 4046,856 422 m² (малко повече от 4 азкрад аот инфом акс декара). Тя се използва неофициално във Великобритания (изместена от метричните SI-единици), официално в САЩ, а също и в някои страни от Британската общност.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди! азкрад аот инфом акс

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google. Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан. Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без човек, обяснява Нолан. Според азкрад аот инфом акс нея, ако […]

 

Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

В новия доклад на ООН се казва, че светът е на пътя към „климатичен апартейд“. По-богатите хора се крият от последиците от изменението на климата, плащайки си за да се спасяват азкрад аот инфом акс от наводнения и засушавания, докато другите не могат това. ООН и други вече алармират за последствията от изменението на […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За Душата и за Избора, който правим на Земята

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно да открият пламъци и дим от пожарите. Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени в климата изострят и без […]