Огненият ад в Австралия: Какво се случва с природата?

Редактор-2

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно да открият пламъци и дим от пожарите.

Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени азкрад аот инфом акс в климата изострят и без това сухите условия, които допринасят за възникването на нови пожари. Към днешна дата огънят е унищожил повече от 14 милиона акра земя, убивайки около половин милиард животни, няколко десетки човека и предизвика масово преселване на хора.

Така изглежда катастрофата

И без това тежката ситуация се азкрад аот инфом акс влошава от нови температурни рекорди. Според The ​​Guardian, температурата в предградията на Канбера на 4 януари е достигнала рекордните 48 градуса по Целзий. Преди няколко месеца горски пожари обхванаха широка част от страната. Сезонът на пожарите традиционно е през декември, но някои територии горят от септември.

Австралийският премиер Скот Морисън азкрад аот инфом акс оповести плановете на Националната агенция за възстановяване на страната след пожарите, като заяви, че мащабът на бедствието е огромен. Към днешна дата най-малко 24 човека са загинали, около 2000 жилища са разрушени. По предварителни данни властите на Нов Южен Уелс, който е център на бедствието, изчисляват загубите на 500 милиона азкрад аот инфом акс птици, влечуги и други животни.

Сега в Австралия е лято, а 2019 г. стана най-горещата година за страната в историята на наблюденията. Стотици хора бяха принудени да напуснат домовете си, а посолствата на много страни не съветват туристите да летят до Австралия. Кратките дъждове, за съжаление, не помагат на пожарникарите азкрад аот инфом акс по никакъв начин в борбата с огъня. От 150 регистрирани пожари, повече от една трета не могат да бъдат локализирани. Най-малко 3000 човека се борят с огъня.

 

Най-тежко е за животните. В местен резерват са загинали 350 коали. За тях е особено трудно да избягат от огъня поради това, азкрад аот инфом акс че са бавни по природа. Има предположение, че популацията на тези животни няма да може да бъде възстановена. На остров Кенгуру, убежище край бреговете на Южна Австралия за най-застрашените видове, пристигнаха екипи, които да помогнат за евтаназирането на диви животни, засегнати от пламъците.

Как ще се промени Австралия?

Пламъците заплашват азкрад аот инфом акс да променят екологията на Австралия, дори и там, където растенията и животните са се приспособили към годишните пожари. Способността на животните да се възстановяват от такова мащабно бедствие обаче притеснява специалистите.

Като се има предвид вредата, причинена на дивата природа от антропогенни климатични промени, които са застрашили оцеляването на много азкрад аот инфом акс видове, надеждата, че някои животински популации ще успеят да се възстановят от такива мащабни пожари, е малка. По правило животните се възстановяват години и десетилетия след природни бедствия, но Австралия никога досега не се е сблъсквала с пожари с такъв размер и интензитет.

 

азкрад аот инфом акс

Според NBC News еколозите почти нямат увереност, че популациите от диви животни – особено 1000 застрашени вида на континента – ще се възстановят от тази катастрофа. Климатичните промени подхранват пламъците.

Докато планетата се нагрява и нивото на океаните се повишава, местообитанието на много животни претърпява постоянни промени, изпреварвайки способността им азкрад аот инфом акс да се адаптират. Изглежда светът, какъвто го познаваме, вече няма да е същият.

* Акърът е мерна единица за площ от Имперската измервателна система, възлизаща на 43 560 квадратни фута или 4046,856 422 m² (малко повече от 4 декара). Тя се използва неофициално във Великобритания (изместена от метричните SI-единици), официално азкрад аот инфом акс в САЩ, а също и в някои страни от Британската общност.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на азкрад аот инфом акс Google. Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан. Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без човек, обяснява Нолан. Според нея, ако […]

 

Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

азкрад аот инфом акс
Климатичният апартейд вече е започнал… (видео)

В новия доклад на ООН се казва, че светът е на пътя към „климатичен апартейд“. По-богатите хора се крият от последиците от изменението на климата, плащайки си за да се спасяват от наводнения и засушавания, докато другите не могат това. ООН и други азкрад аот инфом акс вече алармират за последствията от изменението на […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За Душата и за Избора, който правим на Земята

Горските пожари в Австралия са толкова мащабни, че могат да се видят от космоса. Сателитите, които са на хиляди километри от земната повърхност, могат лесно да открият пламъци и дим от пожарите. Въпреки че причината за пожарите вероятно са естествени, експертите смятат, че антропогенните промени азкрад аот инфом акс в […]