Шотландия: Забраниха рибовъдна ферма защото пречи на местните … русалки

Roman Kyurdski

Плановете за изграждане на голяма рибовъдна ферма в Шотландия се провалиха, след като местни активисти започнаха кампания срещу този проект, уверявайки, че   фермата ще пречи на … местните русалки.

Според The Scotsman става дума за отхвърлено заявление за изграждане на ферма за сьомга в 12 големи оградени зони край азкрад аот инфом акс бреговете на остров Скай.

Защото остров Скай в Шотландия от древни времена (поне хилядолетие) се счита за местообитание на различни магически същества, включително малък народ (феи и елфи), а също и аналог на русалки, наричани на местния език с думата „ашраи“ (ashrai).

Тези ашраи иначе се наричат ​водни феи и азкрад аот инфом акс най-често се описват като човешки същества с нисък ръст (от 60 до 120 см), но с много гъвкаво тяло.

Една от най-известните легенди за ашраите разказва за шотландски рибар, който веднъж хванал такава фея с мрежата си и заедно с рибата я качил в лодката си. Русалката започнала да го азкрад аот инфом акс моли на непознат език, вероятно молела да я пусне, но когато рибарят се опитал да я вдигне с ръце, кожата му била изгорена като от огън.

В опит да изстуди кожата на русалката, рибарят я покрил с мокри водорасли, но това не помогнало. Междувременно русалката започнала да отслабва, а молещият азкрад аот инфом акс й глас ставал все по-тих и по-тих. Когато рибарят стигнал на брега и поискал  да покаже феята на други хора, той не намерил нищо в лодката, освен малка локва вода. Оказало се, че феята изобщо не понася слънчевата светлина.

Групата, която се противопоставила на изграждането на рибното стопанство, се нарича азкрад аот инфом акс Friends of the Eilean Fhlodaigearraidh Faeries, отчасти галски, отчасти английски, което се превежда като Приятели на феите от Ейлиан Флодигари. Това е мъничък остров близо до остров Скай, където живеят самите ашраи.

Според активистите ашраите живеят от стотици години и веднъж на век те трябва да се издигнат на повърхността на водата в лунна нощ, за да се насладят на лунната светлина. Помага им да растат. Но многобройните телени огради буквално пречат на феите да правят това.

азкрад аот инфом акс

А федерацията на шотландските риболовци също се противопоставя на изграждането на фермата, притеснявайки се от перспективата да загубят работата си, ако риба в изобилие се отглежда в тази ферма.

На остров Скай могат да се срещнат древни „вълшебни“ каменни структури, като тези каменни кръгове, които се наричат ​​Кръг на феите.

азкрад аот инфом акс

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Още едно потвърждение за странната история със съветски войници, превърнати в камък от извънземните

Още едно потвърждение за странната история със съветски войници, превърнати в камък от извънземните

Уфолозите  са успели да „изкопаят“ на официалния сайт на ЦРУ „един от най-странните и най-страховитите   доклади за НЛО“. Това е връзка азкрад аот инфом акс към уебсайта на ЦРУ, откъдето можете да изтеглите този доклад, състоящ се от  една страница в PDF формат. В доклада се казва, че след 1991 г., благодарение на […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо е абсолютно недопустимо да се решават проблемите на други хора?

Плановете за изграждане на голяма рибовъдна ферма в Шотландия се провалиха, след като местни активисти започнаха кампания срещу този проект, уверявайки, че   фермата ще пречи на … местните русалки. Според The Scotsman става дума за отхвърлено заявление за изграждане на ферма за сьомга в 12 големи оградени зони край […]