Великаните в Перу, чиито скелети са виждали конквистадорите

Редактор-2

Много испански конквистадори, нахлувайки в Южна Америка, слушали истории от местните индианци за хора с огромен ръст. Те живеели главно в района на Перу.

На азкрад аот инфом акс нашата планета има една особена област, където има особено много истории и легенди за хора с много голям ръст. Освен това тези истории не са на хиляди години, а само на няколкостотин.

Тази страна се намира в Южна Америка и се нарича Перу. Историите за перуанските гиганти са известни от азкрад аот инфом акс 16 век, когато първите испански конквистадори достигат до този регион, пише Paranormal News.

Една от най-ранните бележки за перуанските великани е историята за конквистадора Педро Сиез де Леон, описана в творбата „Кралски коментари за инките“, том 1. Този човек очевидно не е виждал гигантите със собствените си очи, а е азкрад аот инфом акс разговарял с онези хора, които са ги виждали.

В своя доклад той описва, че веднъж хора с голям ръст доплували на големите си салове от тръстика до брега, където се намирало селото на местните индианци. Селото се намирало на полуостров Санта Елена, който сега е територия на Еквадор.

Гигантите слезли азкрад аот инфом акс от саловете си и се настанили на полуострова. Явно били решили да се установят за дълго време, защото веднага започнали да копаят дълбоки кладенци  за да черпят вода от тях.

„Някои от тях бяха толкова високи, че човек с нормален ръст едва достигаше до коленете им. Крайниците им бяха пропорционални азкрад аот инфом акс на тялото, но огромните им глави с коса до раменете бяха чудовищни. Очите им бяха огромни като чинии, а лицата им – без бради.

Някои от тях бяха облечени в животински кожи, но някои бяха в естествено състояние (без дрехи). Нито една жена не се виждаше сред тях. Когато азкрад аот инфом акс създадоха лагера, те започнаха да копаят дълбоки кладенци за вода. Изкопали ги в камениста почва и след това построили здрави каменни кладенци. Водата в тях била отлична, винаги прохладна и вкусна. „

Щом гигантите създали своя лагер, те веднага извършили кръвожаден набег в селото на местните индианци. Според описанието на азкрад аот инфом акс де Леон те ограбвали всичко, което можели да грабнат и изяли всичко, което можели да изядат, включително и хора!

Страшна е била гледката, когато тези огромни хора надвисвали над дърветата и бягащите от тях индианци, които на практика не можели да се защитят от тях. Тогава на мястото на опустошеното азкрад аот инфом акс село гигантите построили свои големи колиби и останали тук, за да ловят риба и да ловуват в местните гори.

Тази история завършва с напълно сюрреалистичен край, когато на небето се появил „светещ ангел“ и прогонил всички тези великани.

Независимо от всичко самият де Леон вярвал, че тази история е напълно азкрад аот инфом акс истинска и описвал, че той лично е видял огромните каменни кладенци, построени от гигантите. Той също така пише, че и други конквистадори са видели кладенците и останките на огромни къщи, които не биха могли да бъдат построени от местните индианци.

Освен това де Леон пише и за още по-любопитни неща. азкрад аот инфом акс Той пише, че конквистадорите открили в тази област човешки кости с много големи размери, както и парчета зъби, които били големи и тежки.

„През 1550 г. в азкрад аот инфом акс град Лима чух, че когато вицекрал и управител на Нова Испания бил Негово Превъзходителство Дон Антонио де Мендоса, тук били открити някакви кости на хора, които са огромни и могат да принадлежат на гиганти.

Също така чух, че цели залежи от кости на гиганти са открити в древна гробница в азкрад аот инфом акс град Мексико или   близо до него. Тъй като много местни жители твърдят, че са ги виждали лично, можем да предположим, че тези гиганти наистина съществуват и могат да принадлежат към една и съща раса. „

Друго доказателство за съществуването на перуанските великани може да бъде намерено в записите азкрад аот инфом акс на капитан Хуан Олмос, който през 1543 г. открил древни погребения в долината Трухильо и видял кости на хора с много голям ръст там.

По-късно друг гигантски скелет е открит в провинция Тукуман от конкистадора Августин де Зарате и неговите хора. Като цяло подобни истории произлизат от испанците, които посещават азкрад аот инфом акс Перу през целия 16 век и продължават да се появяват през 17 век.

През 1620 г. йезуитският свещеник и мисионер Пабло Хосе Ариага в ръкописа си „За изкореняването на идолопоклонството в Перу“ пише буквално следното:

„Те (представители на испанските инспектори) ни отведоха от другата страна на селото, където имаше много азкрад аот инфом акс голяма пещера и в нея лежаха останките на езичниците. Сред тях бяха три гигантски тела с деформирани глави (удължени черепи), увити в комби (церемониална тъкан). Те лежаха там и гниеха. Тези великани бяха смятани за предци на всички тези хора в селото, които ги почитали и им се покланяли, като азкрад аот инфом акс дори им принасяли жертви. Тогава те (испанците) изгорили всички тези тела.“

През 18-ти и 19-ти век също се появяват истории за перуанските великани, но те стават все по-малко и все по-малко и вече се възприемали като митове и легенди, а не като нещо реално.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Будистки монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да променят живота ви

Будистки монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да променят живота ви

Веднъж Морган Фрийман попитал един будистки монах дали може да твори чудеса. Отговорът въобще не бил това,  което очаквал известният актьор … Вярвате ли в чудеса? Чакате ли азкрад аот инфом акс нещо, което ще промени целия ви живот? Или може би дори тайно мечтаете да си сътворите  сами такова чудо? А сега нещо […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как ще изглежда Земята, ако всички океани пресъхнат: невероятно видео!

Много испански конквистадори, нахлувайки в Южна Америка, слушали истории от местните индианци за хора с огромен ръст. Те живеели главно в района на Перу. На азкрад аот инфом акс нашата планета има една особена област, където има особено много истории и легенди за хора с много голям ръст. Освен това […]