Великаните в Перу, чиито скелети са виждали конквистадорите

Редактор-2

Много испански конквистадори, нахлувайки в Южна Америка, слушали истории от местните индианци за хора с огромен ръст. Те живеели главно в района на Перу.

На нашата планета има една особена област, където има особено много истории и легенди за хора с много голям ръст. азкрад аот инфом акс Освен това тези истории не са на хиляди години, а само на няколкостотин.

Тази страна се намира в Южна Америка и се нарича Перу. Историите за перуанските гиганти са известни от 16 век, когато първите испански конквистадори достигат до този регион, пише Paranormal News.

Една от най-ранните бележки за перуанските азкрад аот инфом акс великани е историята за конквистадора Педро Сиез де Леон, описана в творбата „Кралски коментари за инките“, том 1. Този човек очевидно не е виждал гигантите със собствените си очи, а е разговарял с онези хора, които са ги виждали.

В своя доклад той описва, че веднъж хора с голям ръст азкрад аот инфом акс доплували на големите си салове от тръстика до брега, където се намирало селото на местните индианци. Селото се намирало на полуостров Санта Елена, който сега е територия на Еквадор.

Гигантите слезли от саловете си и се настанили на полуострова. Явно били решили да се установят за дълго време, защото веднага азкрад аот инфом акс започнали да копаят дълбоки кладенци  за да черпят вода от тях.

„Някои от тях бяха толкова високи, че човек с нормален ръст едва достигаше до коленете им. Крайниците им бяха пропорционални на тялото, но огромните им глави с коса до раменете бяха чудовищни. Очите им бяха огромни като чинии, а азкрад аот инфом акс лицата им – без бради.

Някои от тях бяха облечени в животински кожи, но някои бяха в естествено състояние (без дрехи). Нито една жена не се виждаше сред тях. Когато създадоха лагера, те започнаха да копаят дълбоки кладенци за вода. Изкопали ги в камениста почва и след това построили азкрад аот инфом акс здрави каменни кладенци. Водата в тях била отлична, винаги прохладна и вкусна. „

Щом гигантите създали своя лагер, те веднага извършили кръвожаден набег в селото на местните индианци. Според описанието на де Леон те ограбвали всичко, което можели да грабнат и изяли всичко, което можели да изядат, включително и хора!

азкрад аот инфом акс

Страшна е била гледката, когато тези огромни хора надвисвали над дърветата и бягащите от тях индианци, които на практика не можели да се защитят от тях. Тогава на мястото на опустошеното село гигантите построили свои големи колиби и останали тук, за да ловят риба и да ловуват в местните гори.

азкрад аот инфом акс

Тази история завършва с напълно сюрреалистичен край, когато на небето се появил „светещ ангел“ и прогонил всички тези великани.

Независимо от всичко самият де Леон вярвал, че тази история е напълно истинска и описвал, че той лично е видял огромните каменни кладенци, построени от гигантите. Той също така пише, че азкрад аот инфом акс и други конквистадори са видели кладенците и останките на огромни къщи, които не биха могли да бъдат построени от местните индианци.

Освен това де Леон пише и за още по-любопитни неща. Той пише, че конквистадорите открили в тази област човешки кости с много големи размери, както и парчета зъби, които азкрад аот инфом акс били големи и тежки.

„През 1550 г. в град Лима чух, че когато вицекрал и управител на Нова Испания бил Негово Превъзходителство Дон Антонио де Мендоса, тук били открити някакви кости на хора, които са огромни и могат да принадлежат на гиганти.

Също така чух, че цели залежи от кости азкрад аот инфом акс на гиганти са открити в древна гробница в град Мексико или   близо до него. Тъй като много местни жители твърдят, че са ги виждали лично, можем да предположим, че тези гиганти наистина съществуват и могат да принадлежат към една и съща раса. „

Друго доказателство за съществуването на азкрад аот инфом акс перуанските великани може да бъде намерено в записите на капитан Хуан Олмос, който през 1543 г. открил древни погребения в долината Трухильо и видял кости на хора с много голям ръст там.

По-късно друг гигантски скелет е открит в провинция Тукуман от конкистадора Августин де Зарате и неговите хора. Като азкрад аот инфом акс цяло подобни истории произлизат от испанците, които посещават Перу през целия 16 век и продължават да се появяват през 17 век.

През 1620 г. йезуитският свещеник и мисионер Пабло Хосе Ариага в ръкописа си „За изкореняването на идолопоклонството в Перу“ пише буквално следното:

„Те (представители на испанските инспектори) ни отведоха азкрад аот инфом акс от другата страна на селото, където имаше много голяма пещера и в нея лежаха останките на езичниците. Сред тях бяха три гигантски тела с деформирани глави (удължени черепи), увити в комби (церемониална тъкан). Те лежаха там и гниеха. Тези великани бяха смятани за предци на всички тези хора в селото, азкрад аот инфом акс които ги почитали и им се покланяли, като дори им принасяли жертви. Тогава те (испанците) изгорили всички тези тела.“

През 18-ти и 19-ти век също се появяват истории за перуанските великани, но те стават все по-малко и все по-малко и вече се възприемали като митове и легенди, а не като азкрад аот инфом акс нещо реално.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Будистки монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да променят живота ви

Будистки монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да променят живота ви

Веднъж Морган Фрийман попитал един будистки монах дали може да твори чудеса. Отговорът въобще не бил това,  което очаквал известният азкрад аот инфом акс актьор … Вярвате ли в чудеса? Чакате ли нещо, което ще промени целия ви живот? Или може би дори тайно мечтаете да си сътворите  сами такова чудо? А сега нещо […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как ще изглежда Земята, ако всички океани пресъхнат: невероятно видео!

Много испански конквистадори, нахлувайки в Южна Америка, слушали истории от местните индианци за хора с огромен ръст. Те живеели главно в района на Перу. На нашата планета има една особена област, където има особено много истории и легенди за хора с много голям ръст. азкрад аот инфом акс Освен това […]