Как ще изглежда Земята, ако всички океани пресъхнат: невероятно видео!

Редактор-2

Планетологът Dr James O’Donoghue показва в римейк на видео на НАСА какво би се случило, ако всички океани на Земята пресъхнат. За това пише Business Insider.

Океаните покриват по-голямата част от Земята, включително и най-дългата планинска верига на планетата, и древни сухопътни мостове, по които хората навремето са преминавали до нови континенти. Но в тази анимация виждаме как, когато нивото на морето пада, мистериите на планетата постепенно се разкриват.

Понастоящем Dr James O’Donoghue работи в Японската агенция за космически изследвания (JAXA), преди това е работил в НАСА. За това видео той е взел за основа анимацията, създадена от физика и аниматор на НАСА Хорас Мичъл през 2008 г., и е добавил няколко допълнения към нея. По-специално, той е редактирал времето и е добавил тракер, за да покаже как изтича водата.

Както може да се види  във видеото, тъй като океаните постепенно губят водата си, се появяват континентални шелфове – области от подводните граници на континентите. Те включват   сухопътни мостове, по които древните хора са мигрирали от континент към континент. Смята се, че преди десетки хиляди години, когато по-голяма част от водата е била запечатана под формата на лед на полюсите на планетата, нашите предци са могли да се разхождат от континентална Европа до Великобритания, от Сибир до Аляска и от Австралия до островите, които го заобикалят.

Видеото показва и как най-дългата планинска верига на Земята постепенно се показва изпод водата – тя се появява, когато нивото на морето спадне от 2000 до 3000 метра. Това е хребет в океана, който се простира на над 60 000 км по целия свят, като под вода са над 90 процента от дължината му.

По-голямата част от водата изчезва веднага щом морското ниво спадне с 6000 метра. Но ще са нужни още 5000 метра, за да се изпразни и цялата Марианска падина.

Dr James O’Donoghue отбелязва, че тази анимация показва „не само дъното на океана, но и древната история на човечеството.“

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Генерал Steven L. Kwast от ВВС на САЩ разказа за технология, която ще премества всеки човек до всяко място на Земята за час (видео) Генерал Steven L. Kwast от ВВС на САЩ разказа за технология, която ще премества всеки човек до всяко място на Земята за час (видео)

 

По време на лекцията на Steven L. Kwast се появиха коментари, от които до известна степен стана ясно, че военните заедно с техните индустриални партньори са разработили съвършено нова технология. С нея може да се промени живота на човечеството завинаги, съобщава dailystar.co.uk. Steven L. Kwast направи доста странно изявление, в […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромен НЛО закри Слънцето (видео)

Планетологът Dr James O’Donoghue показва в римейк на видео на НАСА какво би се случило, ако всички океани на Земята пресъхнат. За това пише Business Insider. Океаните покриват по-голямата част от Земята, включително и най-дългата планинска верига на планетата, и древни сухопътни мостове, по които хората навремето са преминавали до […]