Как ще изглежда Земята, ако всички океани пресъхнат: невероятно видео!

Редактор-2

Планетологът Dr James O’Donoghue показва в римейк на видео на НАСА какво би се случило, ако всички океани на Земята пресъхнат. За това пише Business азкрад аот инфом акс Insider.

Океаните покриват по-голямата част от Земята, включително и най-дългата планинска верига на планетата, и древни сухопътни мостове, по които хората навремето са преминавали до нови континенти. Но в тази анимация виждаме как, когато нивото на морето пада, мистериите на планетата постепенно се разкриват.

Понастоящем Dr James O’Donoghue работи в азкрад аот инфом акс Японската агенция за космически изследвания (JAXA), преди това е работил в НАСА. За това видео той е взел за основа анимацията, създадена от физика и аниматор на НАСА Хорас Мичъл през 2008 г., и е добавил няколко допълнения към нея. По-специално, той е редактирал времето и е добавил тракер, за азкрад аот инфом акс да покаже как изтича водата.

Както може да се види  във видеото, тъй като океаните постепенно губят водата си, се появяват континентални шелфове – области от подводните граници на континентите. Те включват   сухопътни мостове, по които древните хора са мигрирали от континент към континент. Смята се, че преди десетки азкрад аот инфом акс хиляди години, когато по-голяма част от водата е била запечатана под формата на лед на полюсите на планетата, нашите предци са могли да се разхождат от континентална Европа до Великобритания, от Сибир до Аляска и от Австралия до островите, които го заобикалят.

Видеото показва и как най-дългата планинска верига на азкрад аот инфом акс Земята постепенно се показва изпод водата – тя се появява, когато нивото на морето спадне от 2000 до 3000 метра. Това е хребет в океана, който се простира на над 60 000 км по целия свят, като под вода са над 90 процента от дължината му.

По-голямата част от водата азкрад аот инфом акс изчезва веднага щом морското ниво спадне с 6000 метра. Но ще са нужни още 5000 метра, за да се изпразни и цялата Марианска падина.

Dr James O’Donoghue азкрад аот инфом акс отбелязва, че тази анимация показва „не само дъното на океана, но и древната история на човечеството.“

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Генерал Steven L. Kwast от ВВС на САЩ разказа за технология, която ще премества всеки човек до всяко място на Земята за час (видео) Генерал Steven L. Kwast от ВВС на САЩ разказа за технология, която ще премества всеки човек до всяко място на Земята за час (видео)

азкрад аот инфом акс
 

По време на лекцията на Steven L. Kwast се появиха коментари, от които до известна степен стана ясно, че военните заедно с техните индустриални партньори са разработили съвършено нова технология. С нея може да се промени живота на човечеството завинаги, съобщава dailystar.co.uk. Steven L. азкрад аот инфом акс Kwast направи доста странно изявление, в […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромен НЛО закри Слънцето (видео)

Планетологът Dr James O’Donoghue показва в римейк на видео на НАСА какво би се случило, ако всички океани на Земята пресъхнат. За това пише Business азкрад аот инфом акс Insider. Океаните покриват по-голямата част от Земята, включително и най-дългата планинска верига на планетата, и древни сухопътни мостове, по които хората […]