Притиснете тази точка на тялото, за да се избавите веднага от стреса и тревожността

Редактор-2

Резултатът ще почувствате веднага!

Този метод на китайската медицина се е появил преди почти 2500 години и сега заслужено се счита за „лек“ за много физически и психически заболявания, включително стрес и депресия.

Според древното китайско учение, върху тялото ни има определени акупресурни точки, разположени по протежение на енергийните линии. Тези линии обикновено се наричат ​​енергийни меридиани.

Енергийните меридиани направляват нашата жизнена сила (или Ци). Ако работата на тези меридиани е нарушена, тя може да се регулира, като се стимулират с помощта на акупресура.

Енергийните меридиани са 12 и всички те преминават през най-важните органи на нашето тяло. Тези меридиани поддържат организма във форма и ако дори само един от тях престане да функционира нормално, тялото губи своето равновесие.

Притискайки определени части на тялото, хората могат да облекчат страничните ефекти, причинени от тревожност и депресия. Тази техника е много подобна на акупунктурата, но вместо игли се използват пръсти. А когато натиснете зоната CV 17, положителният резултат се усеща почти моментално.

Точката CV 17 е разположена в центъра на гърдите. Китайците считат, че тази зона е енергийният епицентър на тялото, където са концентрирани всички човешки емоции. Тя е най-податлива на вредните последици от стреса.

Счита се, че такова разположение на CV 17 помага за поддържане на баланса на енергията ин и ян в тялото. Специалистите по акупресура са убедени, че дори лек натиск върху CV 17 може да избави човек от много проблеми с нервната система и да укрепи имунната му система.

CV 17 е разположена точно в центъра на „морето на спокойствие“, а именно на разстояние четири пръста над гръдната кост (почти в средата на гърдите).

За да започнете, намерете CV 17, като внимателно разтривате гърдите си, докато не намерите малка вдлъбнатина.

Седнете с изправен гръб и съединете дланите си, заемайки молитвената поза.

Натискайте CV 17 с върха на палците си за 2-3 минути.

Затворете очи.

Отпуснете се. Опитайте се да вдишвате и издишвате въздуха с обичайното си темпо.

Седете изправени, но дръжте шията и раменете си отпуснати.

Ако страдате от безсъние, опитайте леко да почукате тази област с края на пръстите си. Позитивният резултат е гарантиран.

Стимулирането на CV 17 не само помага за облекчаване на стреса и безпокойството, но също така помага в борбата срещу умората, хормоналните разстройства и посттравматични разстройства.

източник Cluber

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Искате да си направите татуировка? Учени и духовни учители предупреждават: Това е опасно!

Искате да си направите татуировка? Учени и духовни учители предупреждават: Това е опасно!

Татуировките днес отново преживяват определен бум, особено сред младите хора. Като това  е свързано не само с модата, но и с новите технологии за татуиране, които не могат да се сравнят с татуирането, да речем, през миналия век. Наистина, лекарите и тогава, и сега се отнасят към това „творчество“ изключително […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Конспирация от Едуард Сноудън: Коронавирусът е необходим за създаването на „система за потисничество”

Резултатът ще почувствате веднага! Този метод на китайската медицина се е появил преди почти 2500 години и сега заслужено се счита за „лек“ за много физически и психически заболявания, включително стрес и депресия. Според древното китайско учение, върху тялото ни има определени акупресурни точки, разположени по протежение на енергийните линии. […]