ООН: Светът е на прага на апокалиптична пандемия от глад

Редактор-2

Във връзка с разпространението на нов тип коронавирус (Covid-19) светът е на прага на „пандемия от глад“, заяви във вторник Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на Световната програма по храните към ООН (WFP).

„Милиони цивилни, живеещи в засегнати от конфликти страни, включително много жени и деца, азкрад аот инфом акс са на ръба на глада. Призракът на глада се превръща в истинска и опасна реалност“, каза Бийзли на виртуална сесия на Съвета за сигурност на ООН.

Той отбеляза, че според експерти в зоните на конфликти „821 милиона души си лягат гладни всяка вечер“. Според Бийзли, наскоро публикуваният Глобален доклад за азкрад аот инфом акс продоволствените кризи е показал, че още 135 милиона души могат да се изправят пред критични нива на глад.

„Това означава, че 135 милиона души на Земята наближават линията на глада. А от анализа на Световната хранителна програма следва, че поради коронавируса до края на 2020 г. други 130 милиона души азкрад аот инфом акс могат да се окажат на прага на глада. Това са общо 265 милиона души“, обясни той.

Ръководителят на WFP също така предупреди, че поради вируса гладът може да обхване няколко десетки държави.

„В най-лошия сценарий можем да говорим за глад в около 30 страни. В 10 от тези страни приблизително азкрад аот инфом акс 1 милион души вече са на ръба на глада ”, казва Бийзли.

Представителят на ООН заяви, че „в много региони човешкото страдание е тежка цена за въоръжените конфликти“.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Bloomberg: Светът ще бъде обхванат от революции след пандемията азкрад аот инфом акс от коронавируса

Bloomberg: Светът ще бъде обхванат от революции след пандемията от коронавируса

Кризата, предизвикана от COVID-19, има много по-голямо въздействие върху бедните, отколкото върху другите, така че могат да се очакват протести и дори революции. Най-измамното клише за коронавируса стана твърдението, че той е заплаха, която е еднаква за всички хора. Но всъщност азкрад аот инфом акс това не е така – нито от медицинска гледна […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откъде са дошли хората тук? Теорията за планетата - затвор, наречена Земя

Във връзка с разпространението на нов тип коронавирус (Covid-19) светът е на прага на „пандемия от глад“, заяви във вторник Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на Световната програма по храните към ООН (WFP). „Милиони цивилни, живеещи в засегнати от конфликти страни, включително много жени и деца, азкрад аот инфом акс са […]