ООН: Светът е на прага на апокалиптична пандемия от глад

Редактор-2

Във връзка с разпространението на нов тип коронавирус (Covid-19) светът е на прага на „пандемия от глад“, заяви във вторник Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на азкрад аот инфом акс Световната програма по храните към ООН (WFP).

„Милиони цивилни, живеещи в засегнати от конфликти страни, включително много жени и деца, са на ръба на глада. Призракът на глада се превръща в истинска и опасна реалност“, каза Бийзли на виртуална сесия на Съвета за сигурност на ООН.

Той отбеляза, че според азкрад аот инфом акс експерти в зоните на конфликти „821 милиона души си лягат гладни всяка вечер“. Според Бийзли, наскоро публикуваният Глобален доклад за продоволствените кризи е показал, че още 135 милиона души могат да се изправят пред критични нива на глад.

„Това означава, че 135 милиона души на Земята наближават линията на глада. азкрад аот инфом акс А от анализа на Световната хранителна програма следва, че поради коронавируса до края на 2020 г. други 130 милиона души могат да се окажат на прага на глада. Това са общо 265 милиона души“, обясни той.

Ръководителят на WFP също така предупреди, че поради вируса гладът може да обхване няколко азкрад аот инфом акс десетки държави.

„В най-лошия сценарий можем да говорим за глад в около 30 страни. В 10 от тези страни приблизително 1 милион души вече са на ръба на глада ”, казва Бийзли.

Представителят на ООН заяви, че „в много региони човешкото страдание е тежка цена за въоръжените конфликти“.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Bloomberg: Светът ще бъде обхванат от революции след пандемията от коронавируса

Bloomberg: Светът ще бъде обхванат от революции след пандемията от коронавируса

Кризата, предизвикана от COVID-19, азкрад аот инфом акс има много по-голямо въздействие върху бедните, отколкото върху другите, така че могат да се очакват протести и дори революции. Най-измамното клише за коронавируса стана твърдението, че той е заплаха, която е еднаква за всички хора. Но всъщност това не е така – нито от медицинска гледна […]

азкрад аот инфом акс Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откъде са дошли хората тук? Теорията за планетата - затвор, наречена Земя

Във връзка с разпространението на нов тип коронавирус (Covid-19) светът е на прага на „пандемия от глад“, заяви във вторник Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на азкрад аот инфом акс Световната програма по храните към ООН (WFP). „Милиони цивилни, живеещи в засегнати от конфликти страни, включително много жени и деца, са […]