СЗО: Швеция е модел на бъдещето за борба с коронавируса

Редактор-2

 

Изпълнителният директор на Световната здравна организация д-р Майкъл Райън нарече шведския модел за борба с Covid-19 модел за бъдещия живот на обществото в условията на пандемията от коронавирус.

По време на пресконференция на 29 април Райън посочи – мит е, че Швеция не азкрад аот инфом акс прави нищо за борба с коронавируса. Страната въведе силна политика за обществено здраве, провежда обширно тестване и увеличи възможностите си да предоставя интензивни грижи за болните пациенти.

„Мисля, че ако постигнем нова норма, то Швеция до голяма степен е модел на бъдещето. Ако искаме да се върнем към общество, в азкрад аот инфом акс което няма карантина, тогава обществото трябва да се адаптира за среден или дълъг период, когато отношенията в обществото ще се сформират, като се отчита наличието на вируса“, каза изпълнителният директор на СЗО.

Основната разлика между шведската стратегия е, че шведското правителство не въведе строги ограничителни мерки, а се довери на азкрад аот инфом акс обществото за физическо дистанциране разстояние.

„Да видим дали това ще бъде успешно или не“, каза Райън.

Все още не е възможно да се говори за по-голяма защитеност на шведите от новия коронавирус заради обществения имунитет. Според СЗО, дори в страни, където има широко разпространение на болестта, делът на хората с азкрад аот инфом акс антитела към вируса е много малък.

Както вече беше съобщено, стратегията на шведските епидемиолози, които отказват да налагат сериозни ограничения на движението в страната, е многократно критикувана както в страната, така и в международен план.

Нова вълна от критики заля шведското правителство, след като азкрад аот инфом акс жителите на старчески домове започнаха да умират от новия коронавирус. Райън отбеляза, че високата смъртност на възрастните хора в старчески домове не е само шведски проблем, а  и глобален и изисква незабавно решение.

delfi.lv

Foto: EPA/Scanpix/LETA

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Полша отваря хотели, детски градини и търговски центрове

Полша отваря хотели, детски градини и търговски центрове

Полша обяви следващото отслабване на карантинните ограничения. „От 6 май ще предоставим възможност за възстановяване на работата на детски градина и детски ясли. От 4 май азкрад аот инфом акс могат да отворят хотелите и търговските центрове“, заяви полският премиер Матеуш Моравецки за RMF 24. Освен това от 4 ще възобновят дейността си музеите […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изследване: Невъзможна е повторна зараза с COVID - 19

  Изпълнителният директор на Световната здравна организация д-р Майкъл Райън нарече шведския модел за борба с Covid-19 модел за бъдещия живот на обществото в условията на пандемията от коронавирус. По време на пресконференция на 29 април Райън посочи – мит е, че Швеция не азкрад аот инфом акс прави нищо […]