Изследване: Невъзможна е повторна зараза с COVID – 19

Редактор-2

Учени от Южна Корея заявиха, че пациентите, които са били болни от коронавирус, не могат да се заразят отново, както се предполагаше преди, съобщава Sky азкрад аот инфом акс News.

Изследователи от Южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) публикуваха отчет, в който се казва, че COVID-19 не може да се появи отново в човешкия организъм. Генетичният анализ на вируса не разкрива значителни промени, които биха го замаскирали ефективно от имунната система.

По-рано обаче Световната здравна организация азкрад аот инфом акс предупреди правителствата да не използват така наречените „паспорти на имунитета“ за хора, които може да могат да се върнат на работа след оздравяване.

Експерти от Южна Корея са открили, че резултатите от тестовете за хора, подозирани в рецидив, са били „фалшиво положителни“. Предполага се, че тестът не е в състояние азкрад аот инфом акс да направи разлика между живите следи от вируса и безвредните мъртви образци, които остават след възстановяване на пациентите.

Учените добавят, че за разлика от други вируси, като спин и варицела, които могат да проникват в ядрото на човешките клетки и да останат латентни в продължение на много години, коронавирусът остава азкрад аот инфом акс извън ядрото на клетката гостоприемник.

„Това означава, че той не причинява хронична инфекция или рецидив“, обяснява един от изследователите. Той обаче добавя, че в бъдеще COVID-19 може азкрад аот инфом акс да се превърне в сезонен грип след поредица от мутации.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

СЗО: Швеция е модел на бъдещето за борба с коронавируса

СЗО: Швеция е модел на бъдещето за борба с коронавируса

  Изпълнителният директор на Световната здравна организация д-р Майкъл Райън нарече шведския модел за борба с азкрад аот инфом акс Covid-19 модел за бъдещия живот на обществото в условията на пандемията от коронавирус. По време на пресконференция на 29 април Райън посочи – мит е, че Швеция не прави нищо за борба с коронавируса. […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All азкрад аот инфом акс rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да разпознаете човека, с когото сте сключили договор преди да се родите?

Учени от Южна Корея заявиха, че пациентите, които са били болни от коронавирус, не могат да се заразят отново, както се предполагаше преди, съобщава Sky азкрад аот инфом акс News. Изследователи от Южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) публикуваха отчет, в който се казва, че COVID-19 не […]