Забраниха на унгарците да сменят пола си, посочен при раждането им

Редактор-2

Унгарските транссексуали вече няма да могат  официално да узаконяват смяна  на пола си. Amnesty International смята, че страната се е върнала в Средновековието.

Унгарските граждани вече не могат да променят пола си по рождение. Унгарският парламент прие поправка в закона, която на практика поставя извън азкрад аот инфом акс закона транссексуалите.

Това изменение бе подкрепено по-специално от депутатите от партията ФИДЕС – Унгарски граждански съюз, водена от премиера Виктор Орбан, който многократно се противопоставяше на практиката за смяна на пола, съобщава DW.

Решението на унгарския парламент беше критикувано от правозащитници. „Това решение връща Унгария в  Средновековието“, каза Дейвид Уиг, азкрад аот инфом акс директор на унгарския клон на Amnesty International. Той предположи, че изменението  проправя пътя за по-нататъшна дискриминация срещу транссексуалите и нападения срещу тях.

В началото на май унгарският парламент отказа да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за насилието над жени и домашното насилие, известна още като Истанбулската конвенция.

Според азкрад аот инфом акс членовете на FIDES настоящото законодателство е напълно достатъчно за защита на жените. Парламентаристите също така отказаха да приемат мигранти и бежанци, които са преследвани заради сексуалната им ориентация или пол.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Как ще изглежда Земята, ако всички океани азкрад аот инфом акс пресъхнат: невероятно видео!

Как ще изглежда Земята, ако всички океани пресъхнат: невероятно видео!

Планетологът Dr James O’Donoghue показва в римейк на видео на НАСА какво би се случило, ако всички океани на Земята пресъхнат. За това пише Business Insider. Океаните покриват по-голямата част от Земята, включително и най-дългата планинска верига на планетата, и азкрад аот инфом акс древни сухопътни мостове, по които хората навремето са преминавали до […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как една грешка превръща в кошмар живота на хората, увличащи се от езотерика

Унгарските транссексуали вече няма да могат  официално да узаконяват смяна  на пола си. Amnesty International смята, че страната се е върнала в Средновековието. Унгарските граждани вече не могат да променят пола си по рождение. Унгарският парламент прие поправка в закона, която на практика поставя извън азкрад аот инфом акс закона […]