Страхуват се от „чипиране“ и Бил Гейтс: една четвърт от американците не искат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19

Редактор-2

44% от републиканците вярват в конспиративната теория за зловещите планове на Бил Гейтс за чипиране на хора.

Днес само половината от американците (50 процента) заявяват, че възнамеряват да бъдат ваксинирани срещу коронавирус в случай, че се появи ваксина. Почти една четвърт (23%) не искат да бъдат ваксинирани. Други 27% все още не са се определили с отговора.

За това свидетелстват резултатите от проучване на общественото мнение на New Yahoo / YouGov, проведено на 20-21 май. Според изследването 44% от републиканците вярват в конспиративната теория, че милиардерът Бил Гейтс планира да използва възможността за масово ваксиниране от COVID-19, за да имплантира микрочипове на милиони хора и да проследява движението им. Само 26% от републиканците смятат, че това е фейк.

В същото време 19% от демократите вярват в „теорията за чипиране“. Отбелязва се, че проучването показва гигантска пропаст във възприемането на коронавируса между левите и десните. В същото време нараства опасна тенденция в обществото да се игнорират базови факти за епидемията и разпространението на дезинформация.

Твърди се, че привържениците на десните (например аудиторията на Fox News и избирателите на Доналд Тръмп) са по-податливи на дезинформация, въпреки че много либерали също вярват в някои конспиративни теории.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Теорията за планетата – затвор, наречена Земя

Откъде са дошли хората тук? Теорията за планетата – затвор, наречена Земя

Още от самото зараждане на човечеството се стремим да обясним произхода си и да отговорим на фундаменталния въпрос: Откъде сме дошли? Във всички отдалечени във времето култури, разпръснати по цялото земно кълбо, човек може да намери митове и легенди за произхода ни, толкова разнообразни, колкото и културата, от която произхождат.

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Индийският астролог, който предвиди глобалната криза през 2020 г., предсказа ново бедствие (видео)

44% от републиканците вярват в конспиративната теория за зловещите планове на Бил Гейтс за чипиране на хора. Днес само половината от американците (50 процента) заявяват, че възнамеряват да бъдат ваксинирани срещу коронавирус в случай, че се появи ваксина. Почти една четвърт (23%) не искат да бъдат ваксинирани. Други 27% все […]