Този Източен метод нормализира ефективно кръвното налягане

Редактор-2

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса азкрад аот инфом акс и ви помага да се отпуснете.

Този метод е особено полезен за тези, които страдат от

Вегетативно-съдова дистония *

Проблемът с високото кръвно налягане е доста често срещан. Дори и да не сте се оплаквали от това в младежките си години, с годините това може да се появи. Което може азкрад аот инфом акс да е свързано с наднормено тегло и проблеми на сърдечно-съдовата система и начина на живот (преяждане, тютюнопушене, алкохол).

Освен това систематичните стресове и натовареният график на живота също не допринасят за нормализирането на кръвното налягане. Как можете да подобрите състоянието си и да забравите за високото кръвно налягане завинаги?

Защо азкрад аот инфом акс често не са полезни обикновените методи за понижаване на кръвното налягане?

Важно е да запомните, че няма универсални стратегии, които да помагат на абсолютно всички. Затова трябва да изберете техника, която е ефективна специално за вас.

Вегетативно-съдовата дистония е причина за проблеми с кръвното налягане

Случва се човек да води азкрад аот инфом акс здравословен начин на живот, да се храни правилно, да има висока физическа активност, да не пуши, да не пие алкохол, а налягането му все пак остава постоянно високо.

Една от причините за това може да е Вегетативно-съдова дистония. Какво е това? Вегетативната система контролира съдовете в тялото, тяхното стесняване и азкрад аот инфом акс разширяване. Когато тази система е разстроена, е възможно да се прояви високо или ниско налягане. Тоест съдовете не „реагират“ правилно. Когато има такъв проблем, човек може да страда от главоболие и нарушение на съня.

Техниката за нормализиране на налягането е проста. Тя има източен произход и се състои в хармонизиране азкрад аот инфом акс на вегетативната система.

Как да нормализираме кръвното налягане

Същността на тази техника е в контролиране на дишането.

Сядаме в удобна позиция, отпускаме се. Важно е нищо да не ни разсейва да правим упражнението.

Първо направете три дълбоки вдишвания. Препоръчва се повдигане на раменете по време на дишане за да се азкрад аот инфом акс отпуснат мускулите на шията.

Именно в тази област се натрупва напрежение, което ни пречи да се отпуснем. Ако повдигате раменете си, можете да облекчите стреса и по този начин да понижите кръвното си налягане.

Източен метод за нормализиране на кръвното налягане

Поемете дъх през носа (затваряйки едната ноздра с пръст). азкрад аот инфом акс Издишайте. На следващия дъх затворете другата ноздра. Упражнението се изпълнява всеки ден в продължение на 15 минути.

Не чакайте моментални резултати и стабилизиране на налягането, като с магия. Подобрението настъпва след около две седмици.

Когато затваряте една ноздра е важно да се концентрирате напълно върху усещанията за преминаването на въздуха азкрад аот инфом акс през дихателните пътища. Какво чувствате? Как въздухът се движи през дихателните пътища? Важно е да не мислите за нищо друго, освен за дишането, да не се разсейвате.

Тази дихателна техника е добра за тези хора, които имат дебалансирана вегетативна система. Всъщност много такива техники на дишане имат за цел да азкрад аот инфом акс се справят със стреса. А стресът, както знаете, е причина за голям списък с болести. Този метод помага за възстановяване на нервната система като цяло и решаване на проблема с кръвното налягане.

Какви са причините за Вегетативната дистония? Може да са много. На първо място, има смисъл да се обърне внимание на шийните прешлени. Проблемът може да е в тях. И тогава е полезно да се изпълняват специални упражнения за шийния отдел на гръбначния стълб. Вижте >>>ТУК.

азкрад аот инфом акс

econet

* Вегетативно-съдова дистония е сложен синдром, при който се констатират нарушения в работата на соматичната нервна система. Тези нарушения са причинени от дисфункция в автономната регулация на вегетативната нервна система (или автономната). Изразява се като нарушение на функционирането на цялото тяло, тъй като проявленията са в различни органи и азкрад аот инфом акс системи.

Възможните причини са психологически фактори като депресия, отключващо събитие от рода на развод или загуба на близък, бърнаут, хроничен стрес и сходни на тях.

Вегетативно съдовата дистония има функционален характер. Състоянието, което се проявява при юноши и млади хора, често се дължи на несъответствие на физическото развитие и степента азкрад аот инфом акс на зрялост на нервния и ендокринния апарат. В други възрастови групи, следните фактори могат да допринесат за развитието на дистония:

  • Психологическо изтощение в резултат на остри и хронични инфекциозни заболявания или интоксикации;
  • Безсъние;
  • Хронична умора;
  • Неправилно или нередовно хранене;
  • Нарушения в сексуалния живот;
  • Намалена или твърде интензивна физическа активност;
  • азкрад аот инфом акс
  • Неспокоен сън;
  • Обща умора и потиснато настроение.

При някои хора вегетативната дистония се наблюдава от раждането: те лошо понасят топлина или студ, когато са напрегнати, стават червени или бледи. При деца вегетативната дистония може да се прояви с инконтиненция на урината през нощта. При възрастни (по-често при жени) регулаторните азкрад аот инфом акс функции на вегетативната нервна система понякога могат да се проявят под формата на атаки – вегетативни кризи.

Вегетативната дистония често се проявява с нервни разстройства, пренапрежение, след остри и хронични инфекциозни заболявания, отравяне, недостиг на витамини и нервни сривове.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Daily Mail: Ще изчезнат азкрад аот инфом акс ли хората? След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

Daily Mail: Ще изчезнат ли хората?  След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

„Кризата с пренаселеността на Земята, може би  няма да бъде толкова ужасна. А може би – обратното – скоро нашите редици ще започнат да намаляват“, пише в нова  книга,  съобщи азкрад аот инфом акс британският вестник Daily Mail. „В ООН отдавна предупреждават, че населението на света се приближава бързо до точката, след която ресурсите […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лунно затъмнение на 5 юни 2020 г.: Парите ви могат буквално да изчезнат, ако се поддадете на емоции и харчите за ненужни неща

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса азкрад аот инфом акс и ви помага да се отпуснете. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от Вегетативно-съдова дистония * Проблемът с […]