Този Източен метод нормализира ефективно кръвното налягане

Редактор-2

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса и ви помага да се отпуснете.

Този метод е особено полезен за тези, които страдат от

Вегетативно-съдова дистония *

азкрад аот инфом акс

Проблемът с високото кръвно налягане е доста често срещан. Дори и да не сте се оплаквали от това в младежките си години, с годините това може да се появи. Което може да е свързано с наднормено тегло и проблеми на сърдечно-съдовата система и начина на живот (преяждане, тютюнопушене, алкохол).

Освен азкрад аот инфом акс това систематичните стресове и натовареният график на живота също не допринасят за нормализирането на кръвното налягане. Как можете да подобрите състоянието си и да забравите за високото кръвно налягане завинаги?

Защо често не са полезни обикновените методи за понижаване на кръвното налягане?

Важно е да запомните, че няма универсални стратегии, азкрад аот инфом акс които да помагат на абсолютно всички. Затова трябва да изберете техника, която е ефективна специално за вас.

Вегетативно-съдовата дистония е причина за проблеми с кръвното налягане

Случва се човек да води здравословен начин на живот, да се храни правилно, да има висока физическа активност, да не пуши, да не пие азкрад аот инфом акс алкохол, а налягането му все пак остава постоянно високо.

Една от причините за това може да е Вегетативно-съдова дистония. Какво е това? Вегетативната система контролира съдовете в тялото, тяхното стесняване и разширяване. Когато тази система е разстроена, е възможно да се прояви високо или ниско налягане. Тоест съдовете не „реагират“ азкрад аот инфом акс правилно. Когато има такъв проблем, човек може да страда от главоболие и нарушение на съня.

Техниката за нормализиране на налягането е проста. Тя има източен произход и се състои в хармонизиране на вегетативната система.

Как да нормализираме кръвното налягане

Същността на тази техника е в контролиране на дишането.

Сядаме в азкрад аот инфом акс удобна позиция, отпускаме се. Важно е нищо да не ни разсейва да правим упражнението.

Първо направете три дълбоки вдишвания. Препоръчва се повдигане на раменете по време на дишане за да се отпуснат мускулите на шията.

Именно в тази област се натрупва напрежение, което ни пречи да се отпуснем. Ако повдигате азкрад аот инфом акс раменете си, можете да облекчите стреса и по този начин да понижите кръвното си налягане.

Източен метод за нормализиране на кръвното налягане

Поемете дъх през носа (затваряйки едната ноздра с пръст). Издишайте. На следващия дъх затворете другата ноздра. Упражнението се изпълнява всеки ден в продължение на 15 минути.

Не чакайте азкрад аот инфом акс моментални резултати и стабилизиране на налягането, като с магия. Подобрението настъпва след около две седмици.

Когато затваряте една ноздра е важно да се концентрирате напълно върху усещанията за преминаването на въздуха през дихателните пътища. Какво чувствате? Как въздухът се движи през дихателните пътища? Важно е да не мислите за нищо азкрад аот инфом акс друго, освен за дишането, да не се разсейвате.

Тази дихателна техника е добра за тези хора, които имат дебалансирана вегетативна система. Всъщност много такива техники на дишане имат за цел да се справят със стреса. А стресът, както знаете, е причина за голям списък с болести. Този метод помага за азкрад аот инфом акс възстановяване на нервната система като цяло и решаване на проблема с кръвното налягане.

Какви са причините за Вегетативната дистония? Може да са много. На първо място, има смисъл да се обърне внимание на шийните прешлени. Проблемът може да е в тях. И тогава е полезно да се изпълняват специални упражнения азкрад аот инфом акс за шийния отдел на гръбначния стълб. Вижте >>>ТУК.

econet

* Вегетативно-съдова дистония е сложен синдром, при който се констатират нарушения в работата на соматичната нервна система. Тези нарушения са причинени от дисфункция в автономната регулация на вегетативната нервна система (или автономната). Изразява се като нарушение на функционирането на цялото тяло, азкрад аот инфом акс тъй като проявленията са в различни органи и системи.

Възможните причини са психологически фактори като депресия, отключващо събитие от рода на развод или загуба на близък, бърнаут, хроничен стрес и сходни на тях.

Вегетативно съдовата дистония има функционален характер. Състоянието, което се проявява при юноши и млади хора, често се азкрад аот инфом акс дължи на несъответствие на физическото развитие и степента на зрялост на нервния и ендокринния апарат. В други възрастови групи, следните фактори могат да допринесат за развитието на дистония:

  • Психологическо изтощение в резултат на остри и хронични инфекциозни заболявания или интоксикации;
  • Безсъние;
  • Хронична умора;
  • Неправилно или нередовно хранене;
  • Нарушения в азкрад аот инфом акс сексуалния живот;
  • Намалена или твърде интензивна физическа активност;
  • Неспокоен сън;
  • Обща умора и потиснато настроение.

При някои хора вегетативната дистония се наблюдава от раждането: те лошо понасят топлина или студ, когато са напрегнати, стават червени или бледи. При деца вегетативната дистония може да се прояви с инконтиненция на урината азкрад аот инфом акс през нощта. При възрастни (по-често при жени) регулаторните функции на вегетативната нервна система понякога могат да се проявят под формата на атаки – вегетативни кризи.

Вегетативната дистония често се проявява с нервни разстройства, пренапрежение, след остри и хронични инфекциозни заболявания, отравяне, недостиг на витамини и нервни сривове.

© 2020 info-maks.com азкрад аот инфом акс All rights reserved!

Daily Mail: Ще изчезнат ли хората? След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

Daily Mail: Ще изчезнат ли хората?  След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

„Кризата с пренаселеността на Земята, може би  няма да бъде толкова ужасна. А може би – обратното – скоро нашите редици ще азкрад аот инфом акс започнат да намаляват“, пише в нова  книга,  съобщи британският вестник Daily Mail. „В ООН отдавна предупреждават, че населението на света се приближава бързо до точката, след която ресурсите […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лунно затъмнение на 5 юни 2020 г.: Парите ви могат буквално да изчезнат, ако се поддадете на емоции и харчите за ненужни неща

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса и ви помага да се отпуснете. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от Вегетативно-съдова дистония * азкрад аот инфом акс Проблемът с […]