Този Източен метод нормализира ефективно кръвното налягане

Редактор-2

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса и ви помага да се отпуснете.

Този метод е особено полезен за тези, които страдат от

Вегетативно-съдова дистония *

Проблемът азкрад аот инфом акс с високото кръвно налягане е доста често срещан. Дори и да не сте се оплаквали от това в младежките си години, с годините това може да се появи. Което може да е свързано с наднормено тегло и проблеми на сърдечно-съдовата система и начина на живот (преяждане, тютюнопушене, алкохол).

Освен това азкрад аот инфом акс систематичните стресове и натовареният график на живота също не допринасят за нормализирането на кръвното налягане. Как можете да подобрите състоянието си и да забравите за високото кръвно налягане завинаги?

Защо често не са полезни обикновените методи за понижаване на кръвното налягане?

Важно е да запомните, че няма универсални стратегии, които азкрад аот инфом акс да помагат на абсолютно всички. Затова трябва да изберете техника, която е ефективна специално за вас.

Вегетативно-съдовата дистония е причина за проблеми с кръвното налягане

Случва се човек да води здравословен начин на живот, да се храни правилно, да има висока физическа активност, да не пуши, да не пие алкохол, азкрад аот инфом акс а налягането му все пак остава постоянно високо.

Една от причините за това може да е Вегетативно-съдова дистония. Какво е това? Вегетативната система контролира съдовете в тялото, тяхното стесняване и разширяване. Когато тази система е разстроена, е възможно да се прояви високо или ниско налягане. Тоест съдовете не „реагират“ правилно. азкрад аот инфом акс Когато има такъв проблем, човек може да страда от главоболие и нарушение на съня.

Техниката за нормализиране на налягането е проста. Тя има източен произход и се състои в хармонизиране на вегетативната система.

Как да нормализираме кръвното налягане

Същността на тази техника е в контролиране на дишането.

Сядаме в удобна азкрад аот инфом акс позиция, отпускаме се. Важно е нищо да не ни разсейва да правим упражнението.

Първо направете три дълбоки вдишвания. Препоръчва се повдигане на раменете по време на дишане за да се отпуснат мускулите на шията.

Именно в тази област се натрупва напрежение, което ни пречи да се отпуснем. Ако повдигате раменете азкрад аот инфом акс си, можете да облекчите стреса и по този начин да понижите кръвното си налягане.

Източен метод за нормализиране на кръвното налягане

Поемете дъх през носа (затваряйки едната ноздра с пръст). Издишайте. На следващия дъх затворете другата ноздра. Упражнението се изпълнява всеки ден в продължение на 15 минути.

Не чакайте моментални азкрад аот инфом акс резултати и стабилизиране на налягането, като с магия. Подобрението настъпва след около две седмици.

Когато затваряте една ноздра е важно да се концентрирате напълно върху усещанията за преминаването на въздуха през дихателните пътища. Какво чувствате? Как въздухът се движи през дихателните пътища? Важно е да не мислите за нищо друго, азкрад аот инфом акс освен за дишането, да не се разсейвате.

Тази дихателна техника е добра за тези хора, които имат дебалансирана вегетативна система. Всъщност много такива техники на дишане имат за цел да се справят със стреса. А стресът, както знаете, е причина за голям списък с болести. Този метод помага за възстановяване азкрад аот инфом акс на нервната система като цяло и решаване на проблема с кръвното налягане.

Какви са причините за Вегетативната дистония? Може да са много. На първо място, има смисъл да се обърне внимание на шийните прешлени. Проблемът може да е в тях. И тогава е полезно азкрад аот инфом акс да се изпълняват специални упражнения за шийния отдел на гръбначния стълб. Вижте >>>ТУК.

econet

* Вегетативно-съдова дистония е сложен синдром, при който се констатират нарушения в работата на соматичната нервна система. Тези нарушения са причинени от дисфункция в автономната регулация на вегетативната нервна система (или автономната). Изразява се като нарушение азкрад аот инфом акс на функционирането на цялото тяло, тъй като проявленията са в различни органи и системи.

Възможните причини са психологически фактори като депресия, отключващо събитие от рода на развод или загуба на близък, бърнаут, хроничен стрес и сходни на тях.

Вегетативно съдовата дистония има функционален характер. Състоянието, което се проявява при юноши азкрад аот инфом акс и млади хора, често се дължи на несъответствие на физическото развитие и степента на зрялост на нервния и ендокринния апарат. В други възрастови групи, следните фактори могат да допринесат за развитието на дистония:

  • Психологическо изтощение в резултат на остри и хронични инфекциозни заболявания или интоксикации;
  • Безсъние;
  • Хронична умора;
  • Неправилно азкрад аот инфом акс или нередовно хранене;
  • Нарушения в сексуалния живот;
  • Намалена или твърде интензивна физическа активност;
  • Неспокоен сън;
  • Обща умора и потиснато настроение.

При някои хора вегетативната дистония се наблюдава от раждането: те лошо понасят топлина или студ, когато са напрегнати, стават червени или бледи. При деца вегетативната дистония може да се азкрад аот инфом акс прояви с инконтиненция на урината през нощта. При възрастни (по-често при жени) регулаторните функции на вегетативната нервна система понякога могат да се проявят под формата на атаки – вегетативни кризи.

Вегетативната дистония често се проявява с нервни разстройства, пренапрежение, след остри и хронични инфекциозни заболявания, отравяне, недостиг на витамини и азкрад аот инфом акс нервни сривове.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Daily Mail: Ще изчезнат ли хората? След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

Daily Mail: Ще изчезнат ли хората?  След 30 години населението на Земята ще започне драстично да намалява!

„Кризата с пренаселеността на Земята, може би  няма да бъде толкова ужасна. А може би – обратното азкрад аот инфом акс – скоро нашите редици ще започнат да намаляват“, пише в нова  книга,  съобщи британският вестник Daily Mail. „В ООН отдавна предупреждават, че населението на света се приближава бързо до точката, след която ресурсите […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лунно затъмнение на 5 юни 2020 г.: Парите ви могат буквално да изчезнат, ако се поддадете на емоции и харчите за ненужни неща

Ако ви притеснява високо кръвно налягане, не пийте хапчета с шепи. Една особено ефективна техника може да ви помогне. Тя нормализира кръвното налягане, облекчава стреса и ви помага да се отпуснете. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от Вегетативно-съдова дистония * Проблемът азкрад аот инфом акс с […]