Истинските мъже защитават, а не унижават жените си

Редактор-2

Любовта не трябва да причинява болка – това е първото нещо, което трябва да запомните. Любовта е добра и търпелива. Ако изпитвате болка, това не е любов.

Откъде се е появил този стереотип: „Любовта не може да съществува без болка“? Любовта и взаимоотношенията наистина изискват работа и компромиси, но какво общо има болката?

Любовта не трябва да причинява болка – това е първото нещо, което трябва да запомните. Любовта е добра и търпелива. Ако изпитвате болка, това не е любов.

Никаква любов и висши идеали не могат да се оправдават с насилие. Унижение. Рафиниран тормоз върху вашата личност и душа. Това е истинско мъчение.

Манипулират ви? Унижават ви? И всичко това е подправено с дежурните думи: „Е, скъпа, нали знаеш колко те обичам“? Да, идеални мъже не съществуват (както и жени), но това оправдава ли злоупотребата с вашите чувства и издевателствата?

Мъж, който наистина обича своята жена, никога няма да я унижи. Той никога няма да я кара да се срамува от всяка своя грешка и да и внушава, че тя е неспособна на нищо и без него ще пропадне.

Напротив, той ще я обича такава, каквато е. С всичките и недостатъци и грешки. Той ще подкрепя и ще и помага, ще я вдъхновява и мотивира да стане по-добра.

Истинският мъж няма да си позволи да разглежда жената, която му се е доверила, само като една от многото възможни. Тя заслужава да бъде обичана всеки ден, а не от време на време. Тя заслужава искреност и откритост, а не фалшиви фрази и празни обещания.

Той ще й бъде верен предан. И тя ще му отговаря сто пъти по-силно. Защото доверието в любовта е като въздух. Без него тя се задушава. Без него тя умира.

Не се примирявайте с по-малко: заслужавате повече

Истинският мъж защитава жена си. За него е важно тя да не изпитва болки – нито физически, нито емоционални. Затова той следи всяка своя дума и дело, за да не я нарани случайно или да и причини страдания.

Истинският мъж винаги е до нея и винаги е надежден. В моменти на съмнение той ще напомни на любимата си колко перфектна и красива е тя. Той винаги е на нейна страна. Ако е направила грешка, той меко и деликатно ще я поправи, но никога няма да слезе до нивото да и крещи и да я унижава или да и припомня стари грешки.

Истинският мъж се отнася с уважение към установените граници на своята жена. Той знае, че тя и нейното тяло не са негова собственост. И само жената има право да реши докъде му е позволено да стигне. Той уважава избора на своята жена. Дори да са женени, това не означава автоматично съгласие за неща, които тя не иска.

Мъж, който си позволява да обижда жена, е истински страхливец. По този начин той унижава не само нея, но на първо място – себе си.

Истинският мъж никога няма да кара жена да плаче и още по-малко няма да и се присмива в такива моменти. Напротив, той иска усмивката да не слиза от устните й. Затова той винаги се опитва да направи нещо приятно за нея, някаква сладка изненада в знак на благодарност за това, че тя е до него.

Той иска да вижда жена си уверена, успешна, сияеща. Той не се опитва да да „преработва“ или поправя, а я обича точно заради нейната автентичност и уникалност.

Ако жена му има най-немислимите татуировки, пиърсинги, пръстени на ушите и на носа – тя пак е идеална за него. И няма да допусне някой да я коментира това или да я иронизира по този въпрос. В крайна сметка той е срещнал и се е влюбил в тази жена защото тя не е като другите.

Дори жена му да е обсебена от кариера – той ще я подкрепи в това. Дори когато всички се обърнат срещу нея, той ще е до нея. Дори когато самата тя загуби вяра в себе си – ще и помогнете да се издигне.

Той трябва да бъде този, на когото може да разчита, а не този, от когото се страхува.

Истинският мъж е този човек, на когото жена му винаги може да разчита. Без значение какво се случва и в какви житейски проблеми се е забъркала. Да може да му каже всичко, да му признаете всичко, без да се притеснява, че ще я подиграе или пренебрегне.

Любовта е двупосочна улица. Песен, в която два гласа се сливат в едно. За да бъде връзката истински щастлива и успешна, и двамата партньори трябва да работят върху нея.

Ако искате истински мъж до себе си, трябва да станете за него истинска жена. Трябва също така безусловно да го обичате и подкрепяте, да мотивирате и насърчавате.

Истинската любов и унижения са взаимно изключващи се категории. Когато обичат, никога не унижават. А ако унижат – няма любов. Няма и никога не е имало.

Ето защо, преди да решите да обикнете някого – научете се да обичате и уважавате себе си. Когато знаете своята цена, гордеете се със себе си, никога няма да допуснете да бъдете унижени и емоционално унищожени.

Никой никога няма да посмее да се отнася с вас като с боклук, ако се отнасяте към себе си като към скъпоценен камък. Между другото, вие сте точно такива.

Обичайте и бъдете обичани! Заслужавате го!

cluber

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Щастието е времето, когато по-често благодарите на Бог, отколкото го молите!

Щастието е времето, когато по-често благодарите на Бог, отколкото  го молите!

Не се безпокойте за хората, които Бог е премахнал от живота ви. Той е слушал разговори, които вие не сте слушали. Той е видял действия, които вие не сте могли да видите. Щастието – това е само добро здраве и лоша памет. Ако искаш да чуеш песента на птичка, не […]

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да занулим негативната енергия на 2020 г. по време на слънчевото затъмнение на 21 юни

Любовта не трябва да причинява болка – това е първото нещо, което трябва да запомните. Любовта е добра и търпелива. Ако изпитвате болка, това не е любов. Откъде се е появил този стереотип: „Любовта не може да съществува без болка“? Любовта и взаимоотношенията наистина изискват работа и компромиси, но какво […]