Горбачов: Светът щеше да бъде по-добър, ако СССР не бе се разпаднал

Редактор-2

Ако Съветският съюз не бе се разпаднал и съществуваше  днес, светът щеше да бъде по-справедлив и по-стабилен. Това мнение изрази първият президент на СССР Михаил азкрад аот инфом акс Горбачов в интервю за The Times.

Политикът обясни, че може да се предположи какъв би бил светът без разпадането на Съюза на съветските социалистически републики.

Мисля, че светът щеше да бъде по-добър. По-стабилен, по-безопасен, по-справедлив“, каза Горбачов.

Политикът подчерта, че не е искал разпадането на СССР и разпадането му не азкрад аот инфом акс е „крайният резултат“ от перестройката.
Според него „процесът на промяна беше доведен до точката, в която вече не беше възможно да се обърне. Следователно, след неуспешния преврат през 1991 г., радикалите и сепаратистите „довършиха Съюза, без да мислят за последствията“.

Първият президент на СССР посочи края на студената война, сключването на договора за ядрено разоръжаване и свободата на словото като негови основни постижения като ръководител.

В същото време политикът призна наличието на редица грешки, включително забавяне на азкрад аот инфом акс изпълнението на реформите, децентрализацията и слабата икономическа политика.

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2020 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трите нива на душата - трите нива на речта. Какво е вашето?

Ако Съветският съюз не бе се разпаднал и съществуваше  днес, светът щеше да бъде по-справедлив и по-стабилен. Това мнение изрази първият президент на СССР Михаил азкрад аот инфом акс Горбачов в интервю за The Times. Политикът обясни, че може да се предположи какъв би бил светът без разпадането на Съюза […]