7 вида токсични майки, оставящи зловещи белези върху душите на децата си

Редактор-2
 

Белези, които остават за цял живот

Да, по правило нашите майки са най-добрите и обичани хора в живота ни, но, уви, не всички са такива. Отглеждането и възпитаването на деца далеч не е най-лесната дейност и за съжаление на този свят няма учебник, който азкрад аот инфом акс да ни подскаже как да постигнем върхови постижения в тази дейност.

Всички сме израснали в различни семейства и родителите ни са ни отгледали по различни начини … И въпреки че повечето майки искаха само най-доброто за нас и вярваха, че ни възпитават правилно, това не винаги беше така.

Ето някои азкрад аот инфом акс от най-често срещаните видове токсични майки. Това са майките, които нараняват и превръщат живота на децата си в ад, обикновено без дори да го забелязват. Ако нямате късмет и съдбата ви е „наградила“ точно с такава майка, тогава най-вероятно емоционалната травма, която тя е ви е нанесла в детството, остава азкрад аот инфом акс с вас сега, когато отдавна живеете живот на възрастен човек.

И така, ето основните 7 вида токсични майки, които оставят трайни белези в душата на децата си:

1. Контролираща майка

Това е майка, която се стреми да контролира всички аспекти от живота на детето си. Тя иска то да направи азкрад аот инфом акс това, което му е казала, точно както е казала, и веднага.

И макар да й се струва, че ви е ви е възпитавала строго, но справедливо, в този процес е направила куп грешки, причинявайки ви много емоционални болки. Вероятно не я харесвате особено за това, нали?

2. Инвазивна майка

Това азкрад аот инфом акс е майка, за която концепцията за лично пространство е чужда и тя не разбира какво е това лични граници. Тя непрекъснато се рови из вашите неща, щателно разпитва за всяко малко нещо и вярва, че вие ??не сте индивид, а част от един организъм, наречен „семейство“.

Такава жена вярва, че азкрад аот инфом акс има право да знае всичко за вас от началото до края. Тя искрено не разбира как някои от тези неща могат да бъдат лични и да засягат само вас и вярва, че детето не трябва да има тайни от майката. Най-вероятно именно тя е причината да не си водите (и азкрад аот инфом акс никога не сте си водили) дневник и да не се опитвате да говорите твърде много за личния си живот.

3. Пренебрежителната майка

Това е майка, която предпочита да се грижи за собствените си интереси, отколкото да се грижи за вас. Тя очевидно не е доволна от факта, че трябва да азкрад аот инфом акс отговаря за вас и ви обръща минимално възможно внимание (в противен случай тя не го обръща, прехвърляйки грижите за вас върху раменете на някой друг).

Може дори да ви обича, но по една или друга причина тя не ви обръща необходимото внимание. По същество азкрад аот инфом акс в материален план можете да имате каквото си пожелаете, но все пак ще ви липсва емоционална привързаност. Пренебрегването може да приема много различни форми – и вие го знаете много добре. Именно затова като възрастен, се захващате за всеки потенциален партньор, който ви обръща внимание.

4. Майка с нереалистични очаквания

азкрад аот инфом акс

Това е майка, която вярва, че тъй като сте нейно дете, трябва да сте перфектни – във всичко. Тя очаква от вас само най-високите оценки в училище и винаги е вдигала летвата на очакванията си до непостижими висоти.

Ако не постигнете това, което тя иска, тогава тя не смята за азкрад аот инфом акс оправдание това, че сте се старали, нали?

5. Агресивна майка

Да живеете и растете с този тип майка е може би най-трудното нещо. Тя изпуска нервите си заради всяка дреболия. На пръсти обикаляте къщата и се опитвате да й угаждате по всякакъв възможен начин, но с течение на времето започвате азкрад аот инфом акс да осъзнавате, че колкото и да се опитвате, тя никога няма да бъде напълно доволна.

Във всичко, което се обърка в живота й, неизменно се оказвате виновни и тя многократно излива гнева си върху вас – по всички възможни начини.

6. Нарцистична майка

Това е майка, която вярва, че всичко азкрад аот инфом акс в живота й трябва да е перфектно и че светът около нея се върти само около нея. Освен това тя съчетава много от чертите на другите токсични видове майки, описани в тази статия.

Това, което тя иска, винаги е неизмеримо по-важно от това, което вие искате. Тя е страхотна актриса азкрад аот инфом акс и хората около вас могат да смятат семейството ви за перфектно, но вие знаете истината, нали?

7. Майка, нуждаеща се от внимание

Това е майка, която самата се нуждае от вашия надзор. Всеки ден тя се прибира, изцедена до последната капка и единственото, което иска, е някой да я изслуша азкрад аот инфом акс и да я съжали. И готвенето и почистването, като правило, падат върху раменете ви. Децата, които растат с майка като тази, са склонни да растат много бързо.

econet

© 2021 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2021 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Месецът, в който се е родила жената, определя съдбата й

Белези, които остават за цял живот Да, по правило нашите майки са най-добрите и обичани хора в живота ни, но, уви, не всички са такива. Отглеждането и възпитаването на деца далеч не е най-лесната дейност и за съжаление на този свят няма учебник, който да азкрад аот инфом акс ни […]