Глоба от 60 хиляди евро за отказ от ваксинация в испанска Галисия

Редактор-2 1

Регионалният президент на Галисия  Алберто Нунес Феихо обяви това на пресконференция във вторник, но неговото правителство работи по приемането на законопроекта от миналия ноември

Регионалното правителство на Галисия в северозападна Испания обяви, че ваксината срещу Covid-19 ще бъде задължителна за всичките и 2,7 милиона жители азкрад аот инфом акс и че глобите за тези, които не спазват правилата, ще бъдат от 1000 до 60 000 евро, пише thelocal.es.

Сега, след като той трябва да бъде одобрен с мнозинство в галисийския парламент във вторник, регионалното правителство ще разглежда „неоправдания“ отказ на всеки, който е призован да получи ваксината срещу Covid-19, азкрад аот инфом акс за „леко престъпление“, в резултат на което наказание от 1000 до 3000 евро.

Въпреки това, в случаите, когато „те могат да представляват риск или сериозна вреда за здравето на населението“, това ще се счита за сериозно нарушение и наказанието ще варира от 3 000 до 60 000 евро.

Досега испанското азкрад аот инфом акс министерство на здравеопазването заявяваше, че ваксинирането срещу Covid-19 не трябва да бъде задължително, но испанското правителство реши още през декември да води запис на тези, които са го отказали .

Галисия, която в момента има среден процент на инфекция от 216 на 100 000 азкрад аот инфом акс жители за 14 дни (под средното за страната 251/100 000) е първият регион в Испания, който прави ваксината срещу Covid-19 задължителна.

Според испанския медицински новинарски сайт Redacción Medica , в законодателството също има клауза за „много сериозни престъпления“, при която глобите ще скочат до максимум 600 000 евро за ситуации азкрад аот инфом акс като здравен специалист, прескачащ карантина.

Над 40 процента от испанците биха предпочели изобщо да не бъдат ваксинирани с одобрени препарати, сочи проучване на Центъра за социални изследвания в Испания от декември.

Източник: https://www.thelocal.es/20210223/spains-galicia-to-make-covid-vaccine-compulsory-and-fine-those-who-refuse-it-up-to-60k?fbclid=IwAR3hgn8iY2w8oiR9lXA8BHWKuBox8-dxSVEHS2N6XJXv2FxxESGYWD0lsVo

© 2021 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© азкрад аот инфом акс 2021 info-maks.com All rights reserved!

                             Последвайте ни в Телеграм

One thought on “Глоба от 60 хиляди евро за отказ от ваксинация в испанска Галисия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бил Гейтс внезапно обяви, че се развежда

Регионалният президент на Галисия  Алберто Нунес Феихо обяви това на пресконференция във вторник, но неговото правителство работи по приемането на законопроекта от миналия ноември Регионалното правителство на Галисия в северозападна Испания обяви, че ваксината срещу Covid-19 ще бъде задължителна за всичките и 2,7 милиона жители азкрад аот инфом акс и […]