Вие не се страхувате от бъдещето; страхувате се от повторение на миналото

Редактор-2

Повечето от нас няма да имат смелостта да го признаят, но животът е много страшен

Страхът е необходима част от живота. Благодарение на това нашият организъм и инстинктите ни пазят живи. Без страха щяхме да умрем.

И именно страхът е този, който ни води напред. Той ни кара да търсим, създаваме, изграждаме. В противен случай той само ще унищожи живота ни, защото през цялото време ще живеем в страх.

Моментите, когато преодоляваме определени страхове, се превръщат в повратни за нас. След това преминаваме към следващото ниво и така рисуваме картата на нашия живот.

Едно от нещата, от които се страхуваме най -много, е бъдещето. Ние не знаем какво ни очаква в него и най -лошото е, че не можем да узнаем. Неизвестното, мистериозно бъдеще.

Но дори и това не е най -страшното за нас. Защото бъдещето може да се окаже слънчево и розово.

Така че това, което наистина ни плаши, е нашето минало.

Миналото не може да се промени, за разлика от бъдещето. Нямаме избор – трябва да живеем с миналото, което сме си създали, просто трябва да приемем последствията от него.

Миналото виси над много от нас като тъмен облак. То може да бъде бреме, нещо, което носим със себе си, където и да отидем. Но това е далеч от истината.

Миналото е било в миналото. То си отиде. И трябва да го пуснем, защото нямаме нужда от него.

Ако се страхувате от миналото, тогава трябва да му позволите да ви води напред. Опитвайки нещо ново, правейки нещо, което в миналото не смеехте да направите.

Но не пренасяйте миналото в бъдещето. Дори в настоящето не го допускайте. Настоящето е подарък, дар да насочите живота си към по -добро бъдеще.

Ако се страхувате да повторите миналото, не си струва. Бъдещето се влияе от настоящите ни решения и действия.

Животът може да стане по -добър. Използвайте страха във ваша полза.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2021 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Във Вашингтон агенти на ФБР обградиха къщата на руския олигарх Олег Дерипаска

Повечето от нас няма да имат смелостта да го признаят, но животът е много страшен Страхът е необходима част от живота. Благодарение на това нашият организъм и инстинктите ни пазят живи. Без страха щяхме да умрем. И именно страхът е този, който ни води напред. Той ни кара да търсим, […]

You May Like